Nice to know

Onze medewerkers en onderzoekers zijn actief op heel wat fronten: op conferenties, werkbezoeken, in de media en heel wat 'varia'.

Hier vind je een overzicht van het belangrijkste, leukste of meest merkwaardige nieuws uit ons team: 'Nice to know'!

Heb je een medewerker of onderzoeker gespot in de media of op een event, en je vindt het hier nog niet terug? Geef ons dan zeker een seintje!

dagvdwet2

Dag van de Wetenschap

Op de Dag van de Wetenschap, op 26/11/23 in Muntpunt, had Kathleen Emmery een infostand. Er kwamen verschillende gezinnen langs om de gesprekstools van ons project vaderen.be te testen. Er liepen ook heel wat vaders gewoon even aan; ook zij kregen de nodige info mee.

cost-istanbul

COST-netwerk over transnationale gezinsdynamieken in Istanbul

Eind november woonden Mieke Schrooten, Jos Sterckx en Merel Van Hove de tweede general meeting van het COST-netwerk over transnationale gezinsdynamieken bij in Istanbul.

Naast heel wat kennisuitwisseling, werd er ook gebrainstormd over het programma van onze summer school, dat in 2024 focust op de (ondersteuning van) kinderen in transnationale gezinnen.

gaza-betoging

Oorlog in Gaza: ‘Wat daar gebeurt, heeft hier impact’

Hoe komt het conflict tussen Israël en Palestina binnen bij de dagelijkse praktijk van het sociaal werk? Soms zeer heftig, schrijft onderzoeker Pascal Debruyne in Sociaal.Net. "Het is belangrijk dat sociaal werk de kant kiest van de slachtoffers, met mensenrechten als kompas”, luidt zijn pleidooi.

"Een straf project met impact", dat is De Stuyverij, volgens Trends die op 25/10 de Trends Impact Awards voor 'Veerkracht' uitreikte aan deze coöperatie.
Daar mogen we ook één pluimpje van op onze hoed steken want Joris Dewispelaere en Bo Fagardo werkten vanuit het Kenniscentrum Gezinswetenschappen intensief mee aan dit project door bestaande 'Stuyfplekken' nog toegankelijker maken en er nieuwe bij te creëren. Proficiat aan de medewerkers van De Stuyverij en al hun partners!
Trends, 25/10/23
Stuyverij

Samen met je netwerk gezinnen ondersteunen: hoe en wat?

Op 20/11/23 waren Simonne Vandewaerde en Kristien Nys op vraag van verschillende werkveldactoren uit Gent-Scheldekracht te gast in Gent. Ze deelden er hun inzichten en praktijkervaringen over hoe je vanuit een netwerk gezinnen op een toegankelijke en werkbare manier kan ondersteunen  

En ja, dan kom je vaak een Gezinswetenschapper tegen, zoals hier Isabelle Coppens!

Meer weten over dit event

simonne