Online voorstelling e-learning pakket voor professionals bij scheiding

Online presentatie van het e-learning pakket, voor professionals die gezinnen ondersteunen bij scheiding en gezinstransities. Bekijk de presentaties.

cartoon van scheidende mensen

Inhoud

Bijna klaar om mee aan de slag te gaan: ons nieuwe e-learning pakket voor professionals die gezinnen ondersteunen bij scheiding en gezinstransities. Het pakket helpt professionals op de eerste lijn om zich in te leven in de verwarring, de verschillende perspectieven van de gezinsleden en de conflicten die kunnen opduiken. Centraal staat de impact van het scheidingsproces op het gezins- en familiesysteem.

Dit digitale pakket bouwt verder op het boek ‘Een week mama een week papa? – Wat kinderen bij een scheiding écht nodig hebben’ (uitg. Lannoo) van Claire Wiewauters en Monique van Eyken. Tijdens de vele lezingen en bijscholingen die Claire gaf over dit boek, merkte ze dat er veel behoefte was naar nog meer kaders en tools. Daaruit groeide het idee om deze informatie nog meer hands-on en toegankelijker te verspreiden via een e-learning pakket. Meer over waarom en hoe het pakket tot stand kwam, lees je hier.

Claire Wiewauters en haar collega-onderzoekster Sibille Declercq ontwikkelden het pakket, in samenwerking met Nele Travers van EXPOO en met de steun van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van de Vlaamse overheid. Het pakket zal gratis beschikbaar zijn via de websites van het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee) en van EXPOO.

 

Herbekijk de presentaties