Inspiratievoormiddag: Inclusie bevorderen bij startende studenten

Diversiteit en inclusie bevorderen in het hoger onderwijs: daar streven we allemaal naar, maar hoe pak je dat aan? Heb je behoefte aan ideeën en inspiratie hierover om iets te kunnen opstarten? Of wil je je eigen bestaande of toekomstige werking verrijken met good practices?

Op vrijdagvoormiddag 15 november organiseerden we op Odisee campus Schaarbeek een gratis inspiratiemoment over inclusie-bevorderende initiatieven voor startende studenten in het hoger onderwijs.

We stelden enkele innovatieve 'good practices' vanuit Odisee voor die de studenten helpen om beter voorbereid en met meer zelfvertrouwen te starten aan de hogeschool. Ook collega’s van andere hogeronderwijsinstellingen werden uitgenodigd om onze initiatieven te leren kennen en om onszelf de kans te geven te leren van hun ervaringen.

Voor wie?

(Hoger) onderwijs-professionals, toeleiders naar hoger onderwijs, VDAB, Actiris, werkwinkels, maar ook taalondersteuners, etc.

Iedereen met interesse in werkwijzen en good practices die inclusie bevorderen in (hoger) onderwijs is welkom op dit gratis inspiratiemoment!

Programma

Inleiding door Harry Parys, Directeur Student & Talent Odisee

 Voorstelling van vier 'good practices' bij Odisee:

  1. ‘Stevig uit de Startblokken’: coachingdagen en studieagenda
  2. Voorbereidend jaar Gezinswetenschappen 
  3. Tweedaagse College Kickoff
  4. Project leergroepen 

Rondetafelgesprekken

Deelnemers ontvingen een gratis exemplaar van de studieagenda 'Stevig uit de startblokken'.