Stilstaan in beweging. Inspiratie voor meer veerkracht.

Drie Odisee-docenten van het studiegebied sociaal-agogisch werk schreven samen deze must-have voor iedereen die op weg wil naar een veerkrachtiger leven. Een praktijkboek dat je aan het denken én aan het doen zet, met tips die binnen ieders bereik liggen: ‘De kracht van kleine acties, daar geloven we in!’

Versterk jouw veerkracht in een wereld vol prikkels en uitdagingen

Stilstaan in beweging

Veerkracht is de kracht en de moed om het best mogelijke antwoord te bieden op de uitdagingen van elke dag, met zorg en mildheid voor jezelf, met je waarden als kompas en in verbinding met de mensen die er voor jou toe doen.

Stress, prestatiedruk en constante prikkels – voor de meesten van ons is dat dagelijkse kost. We hollen van de ene afspraak naar de andere, zowel op het werk als daarbuiten. Pushmeldingen stromen binnen als nooit tevoren en een werkbare work-lifebalance lijkt een onrealistisch ideaal. Onze eigen verwachtingen en die van anderen zijn torenhoog. Met stress en dwingende gedachten tot gevolg.

Dit boek nodigt je uit om stil te staan bij die hectiek. Aan de hand van opdrachten en reflectievragen krijg je inspiratie om met zorg en mildheid in het leven te staan, en ontdek je hoe je krachtige keuzes kunt maken vanuit jouw waarden.

Maar werken aan veerkracht doe je niet alleen. Daarom bevat het boek ook suggesties om het gesprek over veerkracht aan te gaan met je partner, vriend(inn)en of collega’s.

Een must-have voor iedereen die z’n veerkracht wil versterken.

 

Cover boek Stilstaan in beweging
Inspirerend team van auteurs

Meer info over dit boek

Dit boek is het resultaat van sterk teamwerk. Drie docenten uit drie opleidingen van het studiegebied sociaal-agogisch werk verwerkten er hun expertise en ervaring in:

  • Caroline Damman (midden op de foto) is klinisch psychologe, gedragstherapeute en docent bij de opleiding Orthopedagogie. Ze heeft vijftien jaar ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Ze geeft ook al vele jaren vormingen over veerkracht en zelfzorg, aan hulp- en zorgverleners uit het brede werkveld. Daarnaast werkt ze als psychotherapeut in haar privépraktijk.
  • Leen Sannen (rechts op de foto) is sociologe, loopbaancoach en existentieel counselor. Ze deed onderzoek aan het HIVA-KU Leuven, onder meer over activering en empowerment. Ze is praktijkbegeleider bij de bachelor Gezinswetenschappen. Ze werkte ook mee aan het boek 'In gesprek geraakt', over communiceren als sociale professional.
  • Goedele Slots (links op de foto) is maatschappelijk werker, master in de Criminologie en docent in de opleiding Sociaal Werk. Ze heeft heel wat ervaring in de ambulante geestelijke gezondheidszorg en het algemeen welzijnswerk. Daarnaast is ze ook actief als coach en psychotherapeut.

Praktisch

Titel: Stilstaan in beweging. Inspiratie voor meer veerkracht.

Auteurs: Caroline Damman, Leen Sannen en Goedele Slots 

EAN: 9789072201171

Aantal pag: 160

Prijs: 24,99 euro

Bestellen: dit kan via de uitgever of de boekhandelaaar

Auteurs van het boek Stilstaan in beweging

Op zoek naar meer veerkracht?