Franse vertaling van 'Een week mama, een week papa'

Het succesvolle boek 'Een week mama, een week papa. Wat kinderen bij een scheiding écht nodig hebben' van onderzoekster Claire Wiewauters en bemiddelaar Monique van Eyken (Lannoo, 2014), wordt uitgegeven door uitgeverij De Boeck in het Frans.

Het succesvolle boek 'Een week mama, een week papa. Wat kinderen bij een scheiding écht nodig hebben' van onderzoekster Claire Wiewauters en bemiddelaar Monique van Eyken (Lannoo, 2014), wordt uitgegeven door uitgeverij De Boeck in het Frans.

Het boek vertrekt vanuit het perspectief van het kind, met veel tips voor ouders en gezinsbegeleiders. De boodschap van dit boek, voorrang geven aan de noden van kinderen en je regeling aanpassen naargelang hun leeftijd, biedt Claire ook regelmatig in bijscholingen, workshops en lezingen aan.

In de media

Een artikel in het vrouwenblad 'mieuxpourmoi' zal lezers en lezeressen de weg wijzen. Dat blad ligt midden maart in alle kiosken van Parijs en omstreken.

>> Le Ligeur wijdde een artikel aan het boek.

Inhoud

Als ouders scheiden, ervaren kinderen onrust en onzekerheid, boosheid en verdriet. Hun veiligheid en vertrouwen komen op losse schroeven te staan. ‘Thuis’ wordt vanaf nu ‘bij mama’ en ‘bij papa’. Kinderen hebben tijd nodig om hun veerkracht terug te vinden. Ouders kunnen hen daarbij helpen. Aandachtig kijken en luisteren naar het gedrag en het verhaal van kinderen is nodig. Voorrang geven aan de noden en behoeften van kinderen, op maat van de leeftijd, kan ouders al een heel eind op weg helpen. Dat is een hele opdracht voor ouders in een periode waarin ze naast de eigen innerlijke strijd ook veel praktische regelingen moeten treffen.

Het boek 'Een week mama, een week papa? Wat kinderen bij een scheiding écht nodig hebben' geeft ouders en begeleiders een duidelijk zicht op wat een scheidingsproces met kinderen doet. De auteurs geven concrete adviezen aan ouders en hun context die helpend zijn tijdens de scheidingsstorm. Verbinding is hierbij het sleutelwoord.

Meer info

Over het franstalige boek vindt u meer informatie en de mogelijkheid het aan te kopen op de website van uitgeverij De Boeck.

cover boek week mama week papa frans