Tentoonstelling 'Artistiek verbonden'

alin devriendt

Van 1 maart tot 30 april tonen we in de wandelgangen van Campus Schaarbeek negen pentekeningen van Alin Devriendt. Hij studeerde in 2021 af als leraar secundair onderwijs Plastische Kunsten aan Odisee en werkt momenteel in het H. Hartcollege in Halle. 

Als bachelorproef maakte hij een beeldenboek om de pestproblematiek bespreekbaar te maken. Vijf slachtoffers (waaronder ook Alin) brengen hun eigen verhaal. Doel is om via de kracht van het beelden meer preventief in te spelen op pestgedrag. Zijn promotor, docente Ruth Van Wichelen, verwoordt het zo: “De illustraties van Alin raken en vertellen een verhaal dat lef vraagt om te delen … Het is mooi om te zien hoe hij op een authentieke manier het verschil wil maken voor zijn leerlingen”. 

Leerkrachten kunnen het beeldenboek als didactische tool gebruiken om preventief aan de slag te gaan in de klas. De krachtige verhalen geven andere slachtoffers moed om hun zwijgen te doorbreken. 

Een printversie van het beeldenboek ‘Van pijn tot papier’ is verkrijgbaar aan 5 euro aan het onthaal van Campus Schaarbeek of rechtstreeks bij Alin Devriendt (devriendtalin@gmail.com).  

 

Meer weten over de lerarenopleiding? 

https://www.facebook.com/BaSOBrusselDilbeek
https://www.instagram.com/secundair_onderwijs_odisee/