Reflectiemoment ‘Jeugdwerk en ouders’

Op dinsdag 28 november brengen we jeugdwerkers en onderzoekers samen om samen te brainstormen over hoe de relatie jeugdwerk – ouders optimaal vorm kan krijgen.

kinderen sjorren

Ben je actief in het jeugdwerk? Als vrijwilliger of als professional? Roept contact en communicatie met ouders voor jou wel eens vragen op hoe het aan te pakken? Of heb je net veel positieve ervaringen of tips, om te delen met anderen?

Omcirkel dan alvast dinsdag 28 november 2017 op je kalender. Op die dag brengen we jeugdwerkers en onderzoekers samen, om samen te brainstormen over hoe de relatie jeugdwerk – ouders optimaal vorm kan krijgen.

Wat?

Op dit reflectiemoment geven onderzoekers Evelyn MorreelKristien Nys & Karla Van Leeuwen een terugkoppeling van de onderzoeksresultaten van hun PWO-onderzoek ‘Jeugdwerk en ouders’. Ze zijn ook benieuwd naar jullie ervaringen! In kleine werkgroepen kan je je ervaringen uitwisselen en mee nadenken over een ondersteuningstool.

Meer informatie over het onderzoek en de ondersteuningstool vind je hier.

Nog vragen? Contacteer de onderzoekers.

 

Voor wie?

Medewerkers, zowel betaald als vrijwillig, van speelpleinen, jeugdbewegingen, jeugdhuizen, jeugdwerkkoepels, jeugddiensten, enz.

 

Programma

8u30: Onthaal met koffie & ontbijtkoeken 

9u15: Welkom 

9u30 - 10u30: Presentatie onderzoeksresultaten ‘Jeugdwerk en ouders’

10u30 - 11u: Open forum - Uitwisseling en vragen over de resultaten

11u - 11u15: Pauze

11u15 - 12u45: Workshop - Ontwikkeling ondersteuningstool

12u45 - 14u30: Afsluitende lunch & netwerkmoment

 

Doorlopend: Marktplaats jeugdwerksector. Snuister door infobrochures, boeken, ontwikkeld spel- of educatiefmateriaal... i.v.m. contact en communicatie met ouders.