Zorg voor mantelzorg

Door Benedicte De Koker - Leen Heylen - Jeroen Knaeps - Jan Steyaert - Joris Van Puyenbroeck (red.)

Mantelzorg komt meer en meer op de radar van professionele hulpverleners. Door de vermaatschappelijking van de zorg komt de focus meer te liggen op het informele netwerk van de zorgvrager. De kinderen van een ouder met dementie, een partner van een verkeersslachtoffer of de broers en zussen van een man met psychische problemen: in veel gevallen gaat het om krachtige mantelzorgers die kunnen optreden als volwaardige partners van de hulpverleners. Tegelijkertijd hebben mantelzorgers ook eigen vragen en noden en is het van belang dat ze gesteund worden.

Dit handboek speelt in op deze trend, en biedt zowel een theoretisch kader als praktijkgerichte tools aan (toekomstige) professionals met verschillende achtergrond.

 

Auteurs

Benedicte De Koker - Leen Heylen - Jeroen Knaeps - Jan Steyaert - Joris Van Puyenbroeck (red.)

Zij geven allen les in het hoger onderwijs en zorgen per hoofdstuk voor verwerkingsoefeningen. Het boek is gestoffeerd met casussen die zo opgevat zijn dat verschillende beroepsprofielen (verpleegkundigen, sociaal werkers, ergotherapeuten, orthopedagogen …) hun professionele inbreng kunnen herkennen.

 

 

cover van het boek zorg voor mantelzorg

Interesse?

  • op de campus aankopen (22 euro)
  • online bestellen bij VAN IN