Mobiliteit

We promoten duurzame mobiliteit door iedereen te stimuleren om met het openbaar vervoer of met de fiets naar de campus te komen. Dankzij speciale studententarieven voor de abonnementen van De Lijn, NMBS en MIVB kun je naar hartenlust heen en weer reizen met het openbaar vervoer. Ook een fiets huren is niet duur.

Vind je geen antwoord op jouw vraag? Scroll dan helemaal naar beneden, selecteer een campus en contacteer een medewerker! 

 

Fietsende student
Tram 4 Gent

De Lijn

Reis met de trein, tram of bus naar je campus aan een voordelig tarief! In academiejaar 2023 - 2024 kan je als student genieten van 25% korting op je abonnement. Vanaf 2024 - 2025 is er een andere tussenkomst in het openbaar vervoer mogelijk.

NMBS Gent

NMBS

Onbeperkt met de trein reizen naar school (en terug)? Of ben je een (kot)student die 2 à 3 keer per week hetzelfde traject aflegt? Voor elk type student bestaat er een aangepast abonnement! 

MIVB

MIVB

Ook bij de MIVB hebben ze de geknipte oplossing voor je verplaatsingen tijdens je studiejaren. Voor een zacht prijsje kan je immers reizen waar en wanneer jij wil. 

Tussenkomst abonnementen 2024 - 2025

Studenten ingeschreven in een graduaats-, bachelor- of masteropleiding die door hun leeftijd niet meer kunnen genieten van een voordelig studentenabonnement en niet in aanmerking komen voor een ander verminderd tarief (dus de normale prijs betalen) bij het openbaar vervoer in België kunnen vanaf 2024 - 2025 een tegemoetkoming van 25% met een maximum van € 250 per academiejaar aanvragen op hun betaalde abonnement van 3, 6 of 12 maanden, mits voorlegging van de nodige bewijsstukken. Naast deze tussenkomst biedt Stuvo nog andere vormen van (financiële) ondersteuning aan.  Ontdek ze hier

Binnenkort komt hier het aanvraagformulier te staan

NMBS Gent

Selecteer je campus en contacteer een medewerker