Tweedaagse workshop: Met 7 aan de tafel

Initiatie in Systemisch en Contextgericht werken met gezinnen.

meisje en jongen

Kennismaken met systemisch en contextgericht werken met gezinnen? Of aan een opfrissing toe van contextgerichte en systemische concepten? Benieuwd hoe je transgenerationele verhalen concreet kan uitwerken? Dan is deze tweedaagse workshop jouw ding!

 

Op het programma

  • Tijdens de eerste dag worden een aantal contextgerichte en systemische concepten theoretisch geschetst en aan de hand van oefeningen en praktijkvoorbeelden verder uitgewerkt. Thema‚Äôs als circulariteit en gezinsontwikkeling komen aan bod en worden gekoppeld aan concrete methodieken.
  • Tijdens dag twee ligt het accent meer op de praktijk en de toepassing. Er worden handvaten aangereikt om mensen uit de context effectief aan onze tafel uit te nodigen en er mee aan de slag te gaan. We gaan interactief en creatief, zowel verbaal als non-verbaal, aan de slag.

Voor beide dagen worden jullie uitgenodigd eigen casusmateriaal in te brengen en hiermee te oefenen. Ook de krachten die ontwikkelend zijn in het eigen systeem van de hulpverlener kunnen aan bod komen.

Meer weten over programma en lesgevers

 

Praktisch

Bij leven en welzijn vond deze bijscholing plaats op campus Schaarbeek op donderdagen 17 en 31 maart 2022, telkens van 9u30 tot 16u30.