Islamitische perspectieven op vrede en conflict: lezing en workshop door Amr Abdalla

Unieke kans om een lezing en workshop bij te wonen van de Amerikaanse professor in conflictresolutie, jurist en socioloog prof dr. Amr Abdalla

man

Kom jij als gezinsbegeleider, hulpverlener of bemiddelaar regelmatig in aanraking met moslimgezinnen en bots je wel eens op denkkaders die eigen zijn aan de islamitische spiritualiteit? Dan kunnen deze lezing en workshop je zeker inspireren.

 

 

Gezinsondersteuning aan moslimgezinnen

In het kader van ons onderzoek naar gezinsondersteuning aan moslimgezinnen door zelforganisaties, werken onderzoekers Kim Lecoyer en Samira Oizaz aan de ontwikkeling van een vormingspakket voor hulpverleners en gezinsondersteuners. Ze brengen daarvoor enkele deskundigen uit het werkveld rond de tafel. Ze hebben daarbij ook de Amerikaanse professor in conflictresolutie, jurist en socioloog Amr Abdalla, uitgenodigd. 

Wij bieden jou de unieke kans om deze internationaal vermaarde specialist te ontmoeten, op vrijdag 8 november 2019, op onze campus. 

 

Lezing en workshop door prof. Amr Abdalla

We bieden zowel een lezing aan, die breed toegankelijk is, als een workshop, waarvoor het aantal deelnemers beperkt is.

9u-11u: Ochtendlezing ‘Islamic Perspectives on Peace and Conflict’
Hier maak je kennis met de modellen die prof. Abdalla heeft uitgewerkt voor conflictanalyse en –resolutie in verschillende moslimcontexten.
Deze lezing zal in het Engels verlopen; we kunnen helaas geen vertaling aanbieden. Vragen kunnen wel in het Nederlands gesteld worden.

11u-17u Workshop ‘Developing Intervention Skills for Working with Muslim Families’ 
Een beperkt aantal mensen kan na afloop van de lezing deelnemen aan een verdiepende en interactieve workshop. De nadruk ligt hier op praktische oefeningen gericht op bemiddelende interventies bij moslimgezinnen in het Westen.
Ook hier zal de voertaal overwegend het Engels zijn; de oefeningen kunnen ook in het Nederlands verlopen.

 

Praktisch

Je kan je je inschrijven voor de gehele dag, ofwel voor enkel de lezing. Enkel deelnemen aan de workshop is niet mogelijk.

  • deelname aan de gehele dag (lezing + workshop, broodjeslunch inbegrepen) kost 70€; studenten betalen 35€
  • deelname aan enkel de lezing kost 30€; studenten betalen 15€

Plaats: Campus Schaarbeek

 

Wie is Amr Abdalla?

Prof. dr. Abdalla is emeritus hoogleraar aan de door de Verenigde Naties gemandateerde Universiteit voor Vrede (UPEACEmet hoofdcampus in Costa Rica. Hij is ook Senior Advisor on Conflict Resolution bij de in Washington gevestigde organisatie KARAMAH (Muslim Women Lawyers for Human Rights). Hij studeerde rechten in Egypte, waar hij tot 1986 openbare aanklager was en talrijke terrorismezaken onderzocht, waaronder ook de moord op president Sadat. Daarna migreerde hij naar de V.S. waar hij een master sociologie en een doctoraat in Conflict Analyse en Resolutie behaalde aan de George Mason University. Sindsdien heeft hij zijn expertise verder uitgebouwd als analist, professor en trainer, in Noord en Zuid Amerika, in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Europa. Hij staat bekend voor het bevorderen van interreligieuze dialoog en interculturele communicatie. Zo richtte hij ook een gemeenschapsproject op, Project LIGHT (Learning Islamic Guidance for Human Tolerance), en ontwikkelde hij het eerste handboek voor conflictresolutie op gericht op moslimgemeenschappen ("....Say Peace").