Expo 'Standing still/Still standing'

bloemenveld

Johan Van Steen was een levenskunstenaar met vele passies en een getalenteerd fotograaf met een bijzonder oog voor het spel van licht en schaduw, de stilte achter de dingen, de poëzie van het vergankelijke en voor wezenlijke schoonheid. Zijn foto’s nodigen uit tot verstilling en bewustwording. De expo 'Standing still/Still standing' bestaat uit 10 foto's van Johan.

Op 22 maart 2016 kwam Johan om het leven bij de aanslagen in de metro in Maalbeek. Zijn partner Kristin Verellen besloot op de gewelddadige omstandigheden van zijn dood te antwoorden met liefde en hoop. Ze richtte het burgerinitiatief We have the choice op.

Over We have the choice

We have the choice wil meebouwen aan het individueel en maatschappelijk welzijn door ruimte voor dialoog te creëren, collectief trauma te helen in mensen en gemeenschappen, machteloosheid om te buigen in kracht en mensen van hart tot hart te verbinden. Zo verliest verharding, onverdraagzaamheid en extremisme aan voedingsbodem en dragen we bij aan het voorkomen van radicalisering.

We zijn niet machteloos zolang we onszelf en anderen niet laten reduceren tot slachtoffers. We hebben steeds de keuze. Of we laten ons voortdrijven op frustratie, angst en haat of we proberen uit liefde voor het leven, onszelf en elkaar de macht over ons eigen authentieke leven terug in handen te nemen.

 

Over 'Waar blijf ik met dat licht van mij?'

Een ontwapenend liefdevol antwoord op de terreur in de wereld

Dit is een ongewoon eerlijk en intiem boek waar de rauwe schoonheid van de onuitgegeven fotografie van Johan Van Steen en de gedichten van Kristin Verellen diep ontroeren. Een ontwapenend liefdevol en creatief antwoord op de terreur in de wereld die Johan, levensgezel van Kristin, het leven kostte. Dit boek kan voor velen steun en inspiratie zijn om verlies te verwerken, kwetsbaarheid tot kracht te maken, het onnoembare te delen met anderen en verdriet te transformeren in iets moois.

Het boek zal tijdens de expo 'Standing still/Still standing' te koop zijn aan het onthaal van campus Schaarbeek. Je kan het ook bestellen via Lannoo.