Boekvoorstelling graphic novel "Te(samen)", over eenzaamheid

Afgestudeerde Gezinswetenschappen Lotte Wietendaele tekende en schreef de graphic novel (Te)samen, over eenzaamheid en hoe daarmee om te gaan. Op zaterdag 16 maart stelt ze haar boek voor op onze campus, tijdens de middagpauze.

Troost en inzicht

Graphic novel bemoedigt empowerend denken

Het boek gaat over een meisje dat zich ongelukkig voelt. Ze vindt een muis op haar pad en samen trekken ze erop uit en ontdekken ze dat het meisje vooral eenzaam is. Met haar boek wil Lotte eenzaamheid uit de taboesfeer halen. "Er zijn verschillende vormen van eenzaamheid, en iedereen krijgt er wel eens mee te maken," vertelde Lotte aan De Gentenaar.

Het boek roept op om niet bij de pakken te blijven zitten. "Het wil vooral troost en inzichten bieden", zegt Lotte, "en het bemoedigt empowerend denken, aan de hand van reflectieve vragen en wijsheden."

Tijdens de boekvoorstelling op zaterdag 16 maart op Campus Schaarbeek zal Lotte vertellen hoe haar opleiding Gezinswetenschappen haar geïnspireerd heeft en hoe je het boek kan gebruiken bij het begeleiden van gezinnen, ouderen en jongeren.

Praktisch

Wanneer? Zaterdag 16 maart 2024, 12u45-13u45
Waar? Campus Schaarbeek, zaal Zonnebloem

Deelname is gratis; inschrijven is niet nodig.
Breng zelf je lunch mee; een drankje bieden wij aan.

Het boek zal je ter plaatse kunnen aankopen.
Je kan het ook online bestellen.

cover graphic novel te(samen)